Mellismuffins

Receptet alla frågar efter 🙂

image1

Mellismuffins

Mellismuffins (Orginalrecept från Arla, omgjort av mig)

  • 3 dl havregryn
  • 1.5 dl siktat dinkelmjöl eller fullkornsdinkel
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • 250 g kvarg lätt
  • 1 dl vätska (vatten/havremjölk/mjölk)
  • knappt 0.5 dl olja (jag använder rapsolja eller kokosolja och anpassar mängden lite efter mängden mandelmjöl men öka då på mängden annan vätska med motsvarande)
  • 2 st ägg

Alternativ om man vill ha annan smak. Byt då ut kardemumman.

  • En riven morot, 1 tsk kanel, 1 tsk ingefära, 1 tsk kardemumma
  • Ett rivet äpple, 1.5 tsk kanel
  • 1 dl Blåbär, 1 msk vaniljpulver (Tips från Erdoderdo)

Blanda alla torra ingredienser. Häll sedan på resten av ingredienserna, blanda om.

Ner i muffinsformar och in i ugnen på 225 grader i 14 min. Låt svalna. Frys in direkt. 

8 Responses to Mellismuffins

  1. Pingback: Svenska blåbär och mellismuffins | erdoderdo

  2. Pingback: Mellismuffinsdags igen! | Övergården

  3. Caroline says:

    Saknas inte oljan i ditt recept??

  4. Pingback: Ibland blir det inte som en tänkt sig | erdoderdo

  5. Pingback: Pyssel i köket, müsli och bars | Övergården

  6. tuffamamman says:

    Dessa ska jag baka ett gäng av i helg! Tack Sara!
    /Jessica

  7. Pingback: Mellanmålsmuffins | Camilla tränar

  8. Pingback: Mellanmål tips och Löpning i snö -

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s