Frukostbröd

Jag äter numera alltid hembakad bröd till frukost. Det är ju bara så mkt godare än köpebröd, ivf det man köper i mataffären! Jag fick tips via en kompis om detta enkla snabbakade recept!

Jag har som vanligt modifierat det och här kommer mitt ngt mer fiberrika och helt mjölkfria alternativ! 🙂

Ingredienser (18 småbröd):
6 dl fingervarmt vatten
25 gram jäst (dvs ett halvt paket)
1 tsk salt
1 msk honung
800 gram (ca 12.5 dl) blandade mjölsorter.
Ev pumpafrön

Jag kör fullkornsdinkel, dinkelsikt, grovt rågmjöl (max 3 dl) och en liten del kruskakli (ca 1 dl). Du kan köra bara dinkelsikt för ett ljusare bröd. Pröva dig fram!

Ett husmorsknep är att hälla saltet över jästen och låta stå ett par minuter, så smälter jästen och blandas lätt med övriga ingredienser.
IMG_2015
Blanda ihop alla ingredienser snabbt, degen är ganska kladdig. Kör några minuter med degkrokar på elvispen.
IMG_2016
Häll lite mjöl över degen och låt jäsa 1-1,5 h.
Ut med degen på bakbord med lite mjöl över så att degen blir lättare att jobba med. Skär degen i bitar och placera på bakplåtspapper på plåt. Om du vill kan du fukta bröden med lite vatten och hälla på lite pumpafrön på varje bröd.

Ingen mer jästid behövs, utan in med bröden i ugnen i 17 min
Ugnstemperatur: 250 grader.
Låt bröden svalna på ugnsgaller med eller utan handduk (Utan handduk så blir det en krispigare yta). Frys in de bröd du inte tänker äta samma dag!
IMG_1849

2 Responses to Frukostbröd

  1. Susanne says:

    Ngn tipsade om Hallonremmar från din sida, men vart är recept på det?! Tack!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s