Nudelsallad med räkor och asian style pesto

Detta supergoda och enkla recept hittade jag i en lördagsbilaga från DN för ett tag sedan. Har redan hunnit laga den två ggr. Peston på jordnötter är beroendeframkallande!

För Asian Style Pesto 4 port
1 kruka ­koriander
1 kruka mynta
1 vitlöksklyfta
½ grön chili (jag använde röd)
1 lime, rivet skal och saft
1 dl jordnötter
2 dl fint riven parmesan
1 dl olivolja
salt peppar

Kör alla ingredienserna i en matberedare till en grön, väldoftande sås. Smaka av med salt och peppar.

Salladen
4 portioner breda risnudlar
1 påse krispig salladsmix (70 g)
2 avokado
½ gurka
200 g handskalade räkor ­(motsvarar 500 g med skal)
till servering (om du vill): 1 dl jordnötter, grovt hackade koriander limeklyftor

1. Sätt på nudelvattnet och gör peston medan du väntar på att vattnet ska börja koka. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem i kallt vatten.

2. Skölj och torka salladen. Skala och kärna ur avokadorna och skär i klyftor. Skala gurkan, dela den på längden, kärna ur den med en tesked och skär i båtar.

3. Blanda nudlarna med ­generöst med pesto och vänd försiktigt samman med ­sallad, avokado, gurka och räkor. Servera på ett stort fat eller i portionsskålar och toppa gärna med jordnötter, ­massor av färsk koriander och några limeklyftor att pressa över.

IMG_2449

IMG_2445

Advertisements
This entry was posted in Middag, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s