Godaste vitkålssalladen

Sedan ett par år tillbaka har vi en klar salladsfavorit som tillbehör till det mesta. Vi brukar äta denna kålsallad som tillbehör till tex fetaostfyld kyckling. Grundreceptet är från Jamie Olivers finfina kokbok Middag på 30 minuter. Ska tilläggas att de flesta recepten (om man ska laga allt som föreslås för en middag) tar minst 50-60 min för oss att laga, så för oss passar recepten bättre för helgerna än till vardags. Sedan äter av ngn anledning inte barnen kålsallad med chili i!? 🙂

Så det här behöver du för en sallad som räcker till ca 4 personer.

Ett halvt vitt kålhuvud
En gul lök
Några kvistar färsk slätbladig persilja
Några kvistar färsk basilika
1/2 chili
2 citroner
En skvätt olivolja
Salt & svartpeppar

Riv vitkålen och den gula löken grovt för hand eller i matberedare. (mixa ej, utan använd rivjärnet med den grövre sidan)
Dela på chilifrukten och peta bort kärnorna. Hacka den.
Hacka persiljan och basilikan.
Pressa de två citronerna.
Blanda alla ingredienser! Häll på lite olja, salta och peppra, smaka av. Den blir godare om den få stå en stund innan servering. Kan sparas flera dagar i kylskåp!

IMG_1987

IMG_1988

Advertisements
This entry was posted in Middag, Recept, Vegetariskt and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Godaste vitkålssalladen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s