Bananchokladglass

I lördags så insåg jag att vi hade för mkt bananer hemma som vi inte skulle hinna äta upp innan de blev för bruna. Så jag skivade ned 3 st och frös in bitarna i en skål för att ha till senare och göra glass av.

IMG_2133
Gör så här för 4 portioner-
3 st bananer, med fördel lätt övermogna (dvs lite brunt på skalen)
0.5 dl osötat jordnötsmör (kan uteslutas vid allergi)
3 tsk kakao
1 kryddmått vaniljpulver

Frys in skivad banan några timmar i förväg.
Ta fram bananerna ca 5 min innan du ska tillaga glassen.
Mixa banan, jordnötssmör, kakao och vaniljpulver till en slät glassmassa.

Lägg upp i skålar och ät direkt! Riktigt gott tyckte hela familjen.

Advertisements
This entry was posted in Efterätt, Löpning, Recept and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s