Kardemummarostad pumpa

Jag är väldigt svag för kardemumma så när jag såg detta recept var jag inte sen att pröva! (Eller i detta fall var det Matti min sambo som tillagade det hela) 

Mkt smarrigt blev det!

ImageImage

Ingredienser:

1 butternutpumpa (ca 900 g)
2 lime
2 tsk kardemummakärnor
2 tsk malen kryddpeppar
1 dl matyoghurt (10%)
2 msk tahini (sesamfröpaste)
1 msk färskpressad limejuice
1 grön chili (t ex spansk peppar)
1/2 kruka koriander
4 msk olivolja
2 krm salt

 

Sätt ugnen på 200°C.
Skala limen med kniv så att skalet och den vita hinnan försvinner. Skär limen i klyftor och skär sedan varje klyfta i skivor.
Lägg i en bunke. Strö över 1 krm salt och ringla över 1 msk olja. Blanda och ställ åt sidan.
Dela pumpan på längden och skala den gärna. Gröp ur och släng fröna.
Skär varje halva i cm-tjocka skivor.
Stöt kardemumman fint i mortel. Blanda med kryddpeppar, 2 krm salt och 3 msk olja. Vänd runt pumpaskivorna med blandningen. Lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt.
Rosta i ugnen ca 20 minuter, tills pumpan mjuknat, vänd runt efter halva tiden. Ställ åt sidan och låt svalna något.
Vispa ihop yoghurt, tahini, limejuice, 2 msk vatten och 2 krm salt. Dela, kärna ur och strimla chilin.
Lägg upp pumpaskivorna på ett serveringsfat och ringla över dressingen.
Toppa med lime, chili och koriander.

 

 

Advertisements
This entry was posted in Löpning and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s