Morotskaksbollar – efterrätt utan socker

Jag klickade runt på ett par “raw food”-bloggar idag och hittade ett recept som lät spännande.

Rawsome carrot cake balls eller “morotskaksbollar”! Jag gjorde halva satsen och det blev en mkt uppskattad efterrätt av alla i familjen. De smakade lite som pepparkaksdeg! Väldigt gott.

Med tanke på ingredienserna så kan man ju äta dem som mellis!

Recept

Rawsome carrot cake balls
ca 25 st

2 morötter
1 banan
4 dl havregryn
2 dl solroskärnor
10 dadlar
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk torkad mald ingefära
0,5 tsk salt

Kokos eller sesamfrön att rulla i

Riv morötter. Mal solroskärnor. Kärna ur dadlarna.
Mixa samman alla ingredienser.
Rulla till bollar som sedan får rullas i kokos eller sesamfrön (jag tog kokos)
Kyl någon timme.

20130816-224211.jpg

Advertisements
This entry was posted in Efterätt, Recept and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Morotskaksbollar – efterrätt utan socker

  1. Pingback: Raw Cheesecake | SpringSara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s