Snabbmiddag – Linssoppa med pepparkakspannkaka

Jag och sambon anpassar numera inte maten allt för mkt till barnen. En befrielse! Självklart gör vi inte tokstark mat eller liknande. Men ny mat måste vi kunna testa! Det fungerar rätt bra.

20130403-102042.jpg

För ett tag sedan läste jag om en linssoppa som jag blev sugen på att pröva. Vi äter soppa en gång i veckan och nu börjar vi tröttna på potatis & purjolökssoppan. 🙂

Soppan är så enkel som en soppa bara kan vara. Tog ca 15 min!

Recept (Omgjort från Veganvrak)

1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk garam masala
1 näve frysa mangobitar
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
2 dl röda linser
ca 6 dl vatten
salt

Hetta upp olja och stek på kryddorna ngn minut. Sedan i med resten av ingredienserna.  Låt koka i ca 10 min. Mixa om du har barn som inte gillar bitar i soppan. Snabbt, nyttigt och billigt! 🙂

Till det serverade jag Pepparkakspannkaka!

Recept (Omgjort från Lisas godbitar s Safffrans pannaka)

(Vi gjorde på 3 ägg till fyra personer. Då fick man en var)

5 ägg
1 dl vatten
1/2 dl kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
2 tsk pepparkakskrydda
1 nypa salt
1 tsk honung

Blanda allt och låt svälla ett par minuter. Stek tunna pannkakor i kokosolja.

2-åringen smakade inte ens på soppan. Hon är väldigt på eller av vad gäller mat. Ibland kan hon äta 3 tallrikar soppa, ibland inget. 4.5åringen åt ivf ett par skedar! Båda slukade pepparkakspannkakorna! 😀

Advertisements
This entry was posted in Ekologiskt, Löpning, Recept, Vegetariskt and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Snabbmiddag – Linssoppa med pepparkakspannkaka

  1. 1ilith says:

    ser supergott ut 🙂

  2. Märta says:

    Hej hopp
    Här kommer receptet på “Parmesan och kikärtssoppa”
    1 stor purjo eller två mindre
    4 potatisar
    vitlök (efter smak 1-2 klyftor)
    1-11/2 l buljong (grönsaksbuljong)
    ca 4 dl kokta kikärtor (ca 2 burkar, jag brukar koka egna. Kokar en hel påse av risentas och fryser halva till nästa gång eller annan rätt och använder halva vid detta kok)
    Parmesan (ca 2 dl)

    Skala och tärna potatis, purjo och vitlök, fräs dessa ett par minuter i olivolja (valfri olja) Häll på buljongen och låt koka tills potatisen blivit mjuk. Häll i kikärtorna, låt koka upp och mixa sedan allt till önska konsistens. Toppa soppan med ca 2 dl parmesan som du låter smälta i. Smaklig måltid!
    Soppan blir lite tjockare och är därför ganska matig och perfekt för mindre barn 😉 Om den får stå ett par dagar smakar den utmärkt nästa ännu bättre …

    Morotspannkakor 4 port, ca 6 st (äter vi inte till denna men jag är inget stort pannkaks “fan” så jag försöker piffa till dem lite;))

    3 ägg
    6 dl mjölk
    1 dl vetemjöl
    1 1/2 dl fullkornsdinkel
    1 tsk salt
    2 st finrivna morötter
    2 msk smör och raps olja (flytande arla style)

    Låt svälla en stund i kylen och stek sen som vanliga pannkakor.

    Till detta serverade jag en röra på hallon 100g, naturell keso 2dl, 1 avocado (en nypa socker)

    Super smarrigt och lagom matigt till lunch i solen

    Hoppas du gillar det 🙂

  3. Ann-Louise says:

    Mangobitar i soppan?! Hade aldrig kommit på det själv men låter riktigt gott. Tack för receptet vilket absolut ska provas.

  4. Pingback: Soppa – Grön ärtsoppa | SpringSara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s